Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

ELIAS JA AAVA


ELIAS, nimipäivä 9.4.

Elias on miehen etunimi, kreikkalainen muoto heprean nimestä Elia "Jahve on Jumalani". Vanhassa testamentissa Elia oli profeetta, josta kerrotaan Toisessa kuningasten kirjassa.

Vuoden 2012 loppuun mennessä 25 764 miestä ja kymmenkunta naista Suomessa on saanut nimekseen Elias.

Suomessa Eliaksen nimipäivä oli aikoinaan 17. huhtikuuta. Vuonna 1929 se siirrettiin huhtikuun 9. päivään kyseisenä päivänä syntyneen Elias Lönnrotin muistoksi. Sama päivä on myös Mikael Agricolan kuolinpäivä, joka on nykyään liputuspäivä.


TARJOUS voimassa vain viikon 8 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä ELIAS alennuskoodilla 8eliasjaaava täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


AAVA, nimipäivä 25.3.

Aava on suomalainen naisen etunimi. Nimi on alkuperältään mahdollisesti luontoaiheinen ja viittaa aavaan mereen, mutta se voidaan käsittää myös saksilais­peräisen, jo keskiajalla tunnetun Ava-nimen suomalaiseksi vastineeksi.

Suomessa oli muutamia Aava- ja Ava-nimisiä henkilöitä jo 1900-luvun alku­puolella, mutta nimet ovat yleistyneet vasta 2000-luvulla. Vuoden 2000 alusta joulukuuhun 2014 mennessä nimi Aava on Väestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan annettu 1846 ja Ava 764 tytölle.

TARJOUS voimassa vain viikon 8 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä AAVA alennuskoodilla 8eliasjaaava täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!

*lähde Wikipedia