Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

TUOMAS JA SENNI

TUOMAS, nimipäivä 21.12.

Tuomas on miehen etunimi.

Maaliskuuhun 2014 mennessä nimi Tuomas on Suomessa Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan annettu noin 33 000 henkilölle.[1]

Nimeä Tuomas voidaan taivuttaa kahdella tavalla: vokaalivartalo voi olla -kse-loppuinen (esim. Tuomaksen, Tuomakseen) tai pitkään a:han päättyvä (esim. Tuomaan, Tuomaaseen). Viimeksi mainittu tapa voi tuntua vanhahtavalta.

Tuomas on suomalainen asu aramealaisesta Thoma-nimestä, joka merkitsee ’kaksosta’.

Muissa kielissä saman nimen muunnelmia ovat muiden muassa Thomas ja (englanti, ranska, saksa, ruotsi), Tom (muiden muassa englanti), Tomas (ruotsi), Toomas (viro),Tomáš (tšekki), Tomasz (puola) ja Tomaso (italia).


TARJOUS voimassa vain viikon 50 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä TUOMAS alennuskoodilla 50tuomasjasenni täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


SENNI, nimipäivä 23.12 .

Senni on suomalainen naisen etunimi.

Senni on karjalainen muunnos kreikkalaisestä nimestä Eugenia, jonka merkitys on 'korkeasukuinen'. Toisinaan nimeä on käytettyKsenian muunnoksena eli Senjan rinnakkaisnimenä. Virossa Senni voi olla myös Jennyn muunnos.

Suomen almanakassa Senni on ollut vuodesta 1950, ja 1900-luvun lopulla nimi koki uuden nousun, kun vanhat nimet tulivat muotiin.

Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan Senni-nimen on saanut 2 034 naista ja ainakin yksi mies.[1]

TARJOUS voimassa vain viikon 50 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä SENNI alennuskoodilla 50tuomasjasenni täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia**


Alennus on saatavissa vain Viikon kirjat-tuotekategorian kautta ostettaessa, käyttäen yllä mainittua alennuskoodia (alennus ei ole voimassa, jos tuotetta yrittää ostaa Pojat/Tytöt-tuotekategorian kautta)