Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

NOOA JA AADA

NOOA, nimipäivä 15.12.

Nooa, monissa kielissä Noah, on heprealaisperäinen miehen etunimi, joka johtuu lepoa tai lohdutusta tarkoittavista heprean kielen sanoista. Nimi on tullut tunnetuksi Raamatun vedenpaisumuskertomuksesta (1. Moos. 6-9), jonka mukaan Nooa rakensi Jumalan käskystä arkin, jossa hän perheineen pelastui ainoina ihmisinä veden­paisumuksesta.

Suomessa nimi Nooa tai Noah on yleistynyt vasta 1900-luvun lopulta lähtien. Joulukuuhun 2015 mennessä nimi Nooa on annettuVäestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan noin 2240 ja Noah 896 pojalle, joista valtaosa on syntynyt vuoden 2000 jälkeen.

Nooan nimipäivä on 15. joulukuuta, joka on myös suomen­ruotsalaisen kalenterin mukaan Noahin nimipäivä. Suomenkieliseen kalenteriin nimi lisättiin vuonna 2015.


TARJOUS voimassa vain viikon 49 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä NOOA alennuskoodilla 49nooajaaada täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


AADA, nimipäivä 16.12.

Ada heprealaisperäinen naisen etunimi.

Ada merkitsee heprean kielessä ’jalokivikorua’. Adan maintaan Raamatun Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa Lemekin vaimon nimenä.[1] Toisaalta nimi voi olla myös saksalainen lyhentymä Adal- ja Adel-alkuisista ("jalosukuinen") nimistä (Adalberta, Adelheid). Suomessa nimi voidaan yhdistää myös nimiin Adalmiina, Aadolfiina ja Agda, nämä ovat kuitenkin harvinaisia

Suomessa nimi esiintyy yleisesti myös muodossa Aada. Vuoden 2015 loppuun mennessä nimi Ada on annettu Suomessa 4 439 naiselle ja alle 15 miehelle. Muodossa Aada nimi on annettu 8 527 naiselle

TARJOUS voimassa vain viikon 49 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä AADA alennuskoodilla 49nooajaaada täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia**


Alennus on saatavissa vain Viikon kirjat-tuotekategorian kautta ostettaessa, käyttäen yllä mainittua alennuskoodia (alennus ei ole voimassa, jos tuotetta yrittää ostaa Pojat/Tytöt-tuotekategorian kautta)