Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

OSKARI JA HEINI

OSKARI, nimipäivä 1.12.

Oskari (engl. Oscar, lat. Ansgarius) on suomalainen miehen etunimi, joka on lainattu ruotsin kautta muinaisenglantilaisesta nimestä Osgar, "jumalan keihäs". Ensimmäinen pohjoismainen Oskari oli vuonna 1799 syntynyt Ruotsin kuningas Oskar I. Nimen valitsi hänen kumminsa Napoleon Ossianin lauluissa mainitun Oscurin mukaan.[1]

Suomessa nimi Oskari on vuoden 2015 loppuun mennessä annettu 46 337 miehelle ja alle 10 naiselle. Muodossa Oskar nimi on annettu 14 569 miehelle ja alle 10 naiselle.[2]

Oskari-nimen englanninkielistä vastinetta kantaa myös elokuva-alan Oscar-palkinto. Oskaria käytetään myösriikinkukkokirjoahvenen lempinimenä.

Oskarin lempinimi on usein myös virallisena nimenä käytössä oleva Osku.


TARJOUS voimassa vain viikon 47 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä OSKARI alennuskoodilla 47oskarijaheini täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


HEINI, nimipäivä 28.11.

Heini on suomalainen naisen etunimi.

Heini voi olla lyhentymä vuonna 1864 almanakkaan ehdotetusta Heinikistä, jolloin merkitys olisi 'heinä' ja tällöin nimi on luontoaiheinen. Nimi voi olla myös Heinon rinnakkaismuoto, ja esimerkiksi Tanskassa ja Saksassa Heini on miehen nimi.

Kreikan mytologiassa nimi Hein viittasi naiseen joka oli omaksunut jumalaisen kauneuden.

Suomen almanakassa Heini on ollut vuodesta 1950 lähtien. Heinin nimipäivä on 28. marraskuuta.

Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on Väestörekisterikeskuksen mukaan Heini-nimen saanut vajaat 3 830 naista ja noin 30 miestä.

TARJOUS voimassa vain viikon 47 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä HEINI alennuskoodilla 47oskarijaheini täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia**


Alennus on saatavissa vain Viikon kirjat-tuotekategorian kautta ostettaessa, käyttäen yllä mainittua alennuskoodia (alennus ei ole voimassa, jos tuotetta yrittää ostaa Pojat/Tytöt-tuotekategorian kautta)