Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

PYRY JA HERTTA

PYRY, nimipäivä 1.11.

Pyry (Fi-pyry.ogg ääntäminen (ohje)) on suomalainen miehen etunimi. Pyryn nimipäivä on 1. marraskuuta, jolloin on myös Lylyn nimipäivä. Vuoden 2009 loppuun mennessä nimi Pyry on Suomessa annettu 2670 miehelle ja alle 20 naiselle.[1] Yrjö Karilas suositteli nimeä vuonna 1919.[2]

Ennen kuin Pyry-nimestä tuli almanakkanimi vuonna 1995 sen saattoi antaa kummalle sukupuolelle tahansa. Pyry-nimi on yleistynyt voimakkaasti almanakkaan pääsemisen jälkeen.


TARJOUS voimassa vain viikon 42 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä PYRY alennuskoodilla 42pyryjahertta täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


HERTTA, nimipäivä 4.11.

Hertta on suomalaisen naisen etunimi.

Hertta on alkuaan väärinkäsityksestä syntynyt nimi. Roomalaisen historioitsijan Tacituksen teoksissa esiintyi muinaissaksalainenjumalatar Nerthus, joka luettiin Hertukseksi käsikirjoitusten vaikeaselkoisuuden vuoksi. Herthus-nimestä muodostettiin naispuolinen vastinen Hertha. Nimenä se alkoi yleistyä 1800-luvulla Saksassa ja Ruotsissa.

Hertta esiintyi Suomen Kansanvalistusseuran kalenterissa 18821883, ja almanakassa se on ollut vuodesta 1908 lähtien.

Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan Suomessa on kaikkiaan ollut kirjoilla 1 995 Hertta-nimistä henkilöä, jotka kaikki ovat olleet naisia.

TARJOUS voimassa vain viikon 42 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä HERTTA alennuskoodilla 42pyryjahertta täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia**


Alennus on saatavissa vain Viikon kirjat-tuotekategorian kautta ostettaessa, käyttäen yllä mainittua alennuskoodia (alennus ei ole voimassa, jos tuotetta yrittää ostaa Pojat/Tytöt-tuotekategorian kautta)