Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

LUKA JA SAAGA

LUKA, nimipäivä 18.10.

Luka (ven. Лука, georg. ლუკა) on miehen etunimi, Luukas-nimen muunnelma, joka on vanhastaan käytössä Venäjällä, Balkaninslaavilaisissa maissa ja Georgiassa [1] ja on viime aikoina tullut käyttöön myös Suomessa. Nimen kantamuoto Loukas (kreik.Λουκας) on peräisin kreikan kielestä ja tarkoittaa Lucanian asukasta. Nimen on kristityissä maissa tehnyt suosituksi evankelistaLuukas.[2]

Suomessa nimi Luka on Väestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan annettu lokakuuhun 2013 mennessä noin 2140 henkilölle, joista valtaosa on 2000-luvulla syntyneitä. Ennen vuotta 1940 nimeä ei ollut Suomessa annettu kenellekään. [3] Lukan nimipäivä on vuodesta 2015 lähtien 18. lokakuuta,[4] joka on myös Luukkaan nimipäivä.


TARJOUS voimassa vain viikon 40 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä LUKA alennuskoodilla 40lukajasaaga täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


SAAGA, nimipäivä 17.10.

Saaga tai Saga on pohjois­maissa esiintyvä naisen etunimi. Nimi johtuu sanasta saga, joka merkitsee varsinaisesti Norjan ja Islanninviikinki­ajan ja varhaisen keski­ajan historiaan liittyviä kauno­kirjallisia kertomuksia, saagoja, mutta joka ruotsin kielessä tarkoittaa myös satua. Alun perin sana on merkinnyt näkijää, ja Saga oli skandi­naavisessa myto­logiassa myös runouden ja historian jumalattaren nimi, joka toisinaan on samastettu myös Freijan kanssa.[1] Saaga on nimen suomen­kielinen muoto, muissa kielissä nimi esiintyy muodossa Saga.

Suomessa nimi Saaga on 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 482 ja Saga 3354 henkilölle.[2] Vuodesta 2015 lähtien Saagan nimipäivä on suomen­kielisen kalenterin mukaan 17. lokakuuta,[3] joka jo ennestään on ollut suomen­ruotsalaisen kalenterin mukaan Sagan nimi­päivä.

TARJOUS voimassa vain viikon 40 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä SAAGA alennuskoodilla 40lukajasaaga täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia**


Alennus on saatavissa vain Viikon kirjat-tuotekategorian kautta ostettaessa, käyttäen yllä mainittua alennuskoodia (alennus ei ole voimassa, jos tuotetta yrittää ostaa Pojat/Tytöt-tuotekategorian kautta)