Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

MIKAEL JA SIRU

MIKAEL, nimipäivä 29.9..

Mikael on miehen etunimi. Se johtuu Raamatun arkkienkeli Mikaelin nimestä, joka on hepreaa ja merkitsee ”Kuka on Jumalan kaltainen?”[1]

Suomessa Mikael on kaikkien aikojen kymmenenneksi yleisin miehen nimi, kun mukaan lasketaan kaikki etunimet.Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan nimi Mikael on vuoden 2015 loppuun mennessä annettu 121 794 miehelle ja alle 29 naiselle.[2] Koska Mikael on ollut erittäin suosittu toisena ja kolmantena nimenä, näistä vain pieni osa on annettu ensimmäiseksi nimeksi.

Eri maissa esiintyviä Mikael-nimen muunnoksia ovat muun muassa englantilainen Michael, espanjalainen Miguel ja ranskalainen Michel. Suomessa sen muunnelmina ovat käytössä nimet Mika, Miika, Micael, Miikaeli, Miikka, Mikko, Miko, Miska, Mikkeli, Mikki,Mikke, Mike, Miikkaeli, Miihkali. Myös Eeli voi tulla Mikaelista. Sen naispuolinen vastine on Mikaela.

Mikaelin nimipäivä on 29. syyskuuta, joka on myös arkkienkeli Mikaelin kunniaksi vietetyn mikkelinpäivän alkuperäinen päivämäärä


TARJOUS voimassa vain viikon 37 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä MIKAEL alennuskoodilla 37mikaeljasiru täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


SIRU, nimipäivä 30.9.

iru on suomalainen naisen etunimi. Etunimenä se on lyhentymä Siiri-nimen hyväilymuodosta Sirukka,[1] Siiri taas on suomalainen muoto skandinaavisesta nimestä Sigrid.[2].

Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on nimi Siru annettu Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan 1000 henkilölle.[3]Almanakkaan nimi lisättiin vuonna 2010, ja Sirun nimipäivä on 30. syyskuuta.

TARJOUS voimassa vain viikon 37 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä SIRU alennuskoodilla 37mikaeljasiru täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia**


Alennus on saatavissa vain Viikon kirjat-tuotekategorian kautta ostettaessa, käyttäen siellä mainittua alennuskoodia (alennus ei ole voimassa, jos tuotetta yrittää ostaa Pojat/Tytöt-tuotekategorian kautta)