Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

ALEKSANTERI JA IIDA

Aleksanteri on suomenkielinen muoto useissa kielissä esiintyvästä miehen etunimestä Alexander. Nimi on lähtöisin kreikkalaisesta nimestä Alexandros, joka merkitsee ihmisen (andros) suojelija tai puolustaja. Nimi eri muunnoksineen on ollut käytössä antiikin ajoista lähtien. Nimen erikielisiä muunnoksia ovat käyttäneet lukuisat hallitsijat ja kahdeksan paavia, joista suomen kielessä käytetään muotoa Aleksanteri. Nimen muunnelmiin eri kielissä kuuluu muun muassa Alex.

Suomessa nimi on vuoden 2015 loppuun mennessä annettu muodossa Aleksanteri 20 596 ja muodossa Alexander 17 409 miehelle.


TARJOUS voimassa vain viikon 35 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä ALEKSANTERI alennuskoodilla 35aleksanterijaiida täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


IIDA, nimipäivä 14.9.

Iida on suomalaisen naisen nimi. Nimi on suomalainen vastine monissa maissa esiintyvälle nimelle Ida.

Iidan nimipäivää vietetään suomalaisessa kalenterissa 14. syyskuuta, jolloin on myös suomenruotsalaisessa kalenterissa Idan nimipäivä. Nykyään se on yksi Suomen suosituimmista nimistä, suositumpi kuin muoto Ida. Sanan alku "id" on muinaisskandinaavialainen sana joka tarkoittaa työtä ja tahtoa. Sana esiintyy myös ikuisen nuoruuden jumalattaren Idunnorinnimessä.[1]

Suomessa nimi Iida on 1900-luvun alusta vuoden 2015 loppuun mennessä annettu 33 772 henkilölle, jotka kaikki ovat naisia. Muodossa Ida nimi on samaan aikaan annettu 30 226 naiselle ja alle viidelle miehelle.

TARJOUS voimassa vain viikon 35 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä IIDA alennuskoodilla 35aleksanterijaiida täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia