Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

IIVARI JA LOVIISA

IIVARI, nimipäivä 22.8.

Iivari on suomalainen miehen etunimi.

Iivari on suomalainen muoto muinaisskandinaavisesta nimestä Ivar, joka on tarkoittanut 'taistelijaa, jolla on (marjakuusi)jousi'. Suomeen nimi tuli Ruotsin kautta keskiajalla.

Ensimmäisen kerran nimi oli almanakassa 1825 muodossa Iwar, jonka jälkeen vuosina 18901907 kirjoitusasussa Iiwar ja vuodesta1908 alkaen asussa Iivari.

Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan nimen Iivari on saanut 7 110 ja nimen Ivar 2775 miestä. Kumpikin nimi on myös muutamalla naisella.


TARJOUS voimassa vain viikon 33 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä IIVARI alennuskoodilla 33iivarijaloviisa täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


LOVIISA, nimipäivä 25.8.

Loviisa (ruots. Lovisa) on pohjoismainen naisen etunimi.

Nimi Lovisa on alkujaan ruotsalainen muunnos ranskalaisesta naisen­nimestä Louise, joka on Louis-nimen naispuolinen vastine. Nimi Louis taas on germaanisperäisen Ludvig-nimen ranskalainen muoto, joka on ollut muun muassa useilla Ranskan kuninkailla.

Loviisan nimipäivä on 25. elokuuta. Nimipäivä oli alkujaan Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhän kuolin- ja muistopäivä, mutta Ruotsin ja samalla Suomen almanakassa Ludvig-nimi korvattiin korvattiin vuonna 1750 Lovisa-nimellä silloisen kuningattaren, Loviisa Ulrikan kunniaksi.[1].

Suomessa on 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä on Väestörekisterikeskuksen mukaan 3 963 naista saanut nimekseen Loviisa. Muodossa Lovisa nimi on annettu 2 339 naiselle ja muutamalle miehelle

TARJOUS voimassa vain viikon 33 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä LOVIISA alennuskoodilla 33iivarijaloviisa täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia