Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

LAURI JA VEERA

LAURI, nimipäivä 10.8.

Lauri on suomalainen ja virolainen miehen etunimi. Lauri on ollut jo pitkään suosituimpia miesten etunimiä. Suomessa on vuoden 2015 loppuun mennessä ollut 65 720 Lauri-nimistä miestä ja alle 20 naista.

Lauri on suomalainen muoto latinan nimestä Laurentius, ”laakerinlehdillä seppelöity”. Nimen monine erikielisine muunnelmineen on tehnyt suosituksi Pyhä Laurentius, jonka muistopäivä, 10. elokuuta, on Suomessa samalla Laurin nimipäivä. Ortodoksisessa kalenterissa Laurin päivä on kuitenkin 18. elokuuta.

Suomessa Lauri on jo monta vuosikymmentä ollut tavallisimpia miesten nimiä. Viroon se saatiin Suomesta lainanimenä 1940-luvulla, mutta varsinaiseen suosioonsa se nousi siellä 1980-luvulla.


TARJOUS voimassa vain viikon 30 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä LAURI alennuskoodilla 30laurijaveera täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


VEERA, nimipäivä 4.8.

Veera on suomalainen naisen etunimi. Se on muunnos kansainvälisestä nimestä Vera, jota myös käytetään Suomessa.[1]

Vera on alkujaan slaavilainen nimi ja merkitsee venäjäksi uskoa. Nimi liittyy myös latinan sanaan verus, joka merkitsee totuutta.[2]Ortodoksisessa kirkossa tunnetaan uskoa symboloiva Veera-marttyyri, jonka kahdella sisaruksella oli toivoa ja rakkautta merkitsevät nimet[3].

Veeraa käytetään joskus myös Veronikan lempinimenä. Albaniassa Vera liittyy kesää merkitsevään sanaan[4].

Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity 11 509 Veera-nimen saanutta naista ja muutama mies. Vastaavasti Vera-nimi on annettu 3 596 naiselle ja muutamalle miehelle.[5] Vuonna 1997 Veera oli yksi kolmesta suosituimmasta tyttöjen ensimmäisestä etunimestä. Veera on ollut yleinen nimi etenkin Karjalassa.[6].

Veeran suosituin lempinimi on Veeruska. Tuntemattomassa sotilaassa Rokka kutsuu erästä itäkarjalaista Veeraa nimellä Veerukka

TARJOUS voimassa vain viikon 30 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä VEERA alennuskoodilla 30laurijaveera täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia