Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

MATIAS JA ELMA


MATIAS, nimipäivä 24.2.

Matias on miehen etunimi, joka useissa maissa esiintyy myös muodoissa Mattias, Mathias tai Matthias. Matias-nimi juontaa juurensa hepreankielisestä sanasta "mattitja", joka tarkoittaa Jumalan lahjaa. Matiaksen nimipäivä on 24. helmikuuta, apostoliMattiaan muistopäivänä, joka on myös Matin nimipäivä. Matias oli samana päivänä myös suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa vuoteen 1989, jolloin se korvattiin muodoilla Mattias ja Mats.

TARJOUS! Voimassa vain viikon 3 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä MATIAS alennuskoodilla 3matiasjaelma täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!ELMA, nimipäivä 12.2.

Elma on naisen etunimi, joka on eri maissa syntynyt lyhennelmänä useista eri nimistä tai nimiyhdistelmistä. Näitä ovat olleet esimerkiksi Englannissa Elisabet-Mary, Tanskassa Else-Marie ja Italiassa Guglielma, joka on Vilhelm-nimen italialainen naispuolinen vastine.

Suomessa nimi Elma tuli käyttöön 1800-luvun lopulla, mihin luultavasti vaikutti Aleksis Kiven näytelmä Karkurit (1867). Siinä esiintyy tämänniminen neito. On arveltu, että Kivi löysi nimen italialaisista lähteistä. Suomessa nimestä tunnetaan myös muunnos Elmi, joka tosin saattaa paikoin olla lyhentymä Elmiinasta. Tällöin se pohjautuisi nimiin Helmiina ja Vilhelmiina.

TARJOUS! Voimassa vain viikon 3 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä ELMA alennuskoodilla 3matiasjaelma täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia