Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

OLAVI JA MARTTA

OLAVI, nimipäivä 29.7.

Olavi on Suomessa yleinen miehen etunimi. Se on yleinen varsinkin toisena tai kolmantena etunimenä. Se on suomalainen muoto muinaisskandinaavisesta nimestä, joka on esiintynyt muodoissa Aleifr, Anleifr ja Olafr ja tarkoittaa esi-isien jälkeläistä, sukunsa vesaa[1]. Nykyisin nimi esiintyy Ruotsissa ja Norjassa muun muassa muodoissa Olaf, Olav ja Olof. Suomessa nimeä Olavi käytetään myös Ruotsin, Norjan ja Tanskan kuninkaista, joiden omakielinen nimi on ollut Olav, Olof tai Oluf.

Erityisen suosituksi nimen eri muodoissaan on varsinkin pohjoismaissa tehnyt Norjan ensimmäinen kristitty kuningas Olavi Pyhä(norj. Olav den hellige, alkujaan Oláfr hinn helgi), jonka kuolin- ja muistopäivä, Pyhän Olavin päivä, 29. heinäkuuta, on nykyisinkin Olavin nimipäivä. Hänen mukaansa on myös Olavinlinna saanut nimensä.

Olavin lempinimi on usein Olli tai Ola.

1800-luvun lopulta vuoden 2012 loppuun mennessä nimi Olavi on Suomessa annettu 224 528 miehelle ja alle 20 naiselle. Kaikkein yleisin nimi on 1940- ja 1950-luvulla syntyneillä.


TARJOUS voimassa vain viikon 29 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä OLAVI alennuskoodilla 29marttajaolavi täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


MARTTA, nimipäivä 26.7.

Martta on alkujaan hepreankielinen naisen etunimi, joka alkukielessä tarkoittaa valtiatarta. Nimen on tehnyt laajalti tunnetuksiUudessa testamentissa mainittu Martta, Betanian Marian ja Lasaruksen sisar[1], joka tunnetaan erityisesti tunnollisena taloudenhoitajajana[2][3] Raamatun Martan mukaan on saanut nimensä myös Marttaliitto, jonka jäsenistä käytetään toisinaan martta-nimitystä. Nimen englanninkielinen vastine on Martha.

Suomessa Martan nimipäivä on 26. heinäkuuta. Vuoden 2009 loppuun mennessä nimi on Suomessa annettu 34 922 naiselle ja muutamalle miehelle

TARJOUS voimassa vain viikon 29 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä MARTTA alennuskoodilla 29marttajaolavi täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia