Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

AARON JA MARIA

AARON, nimipäivä 1.7.

Aaron on heprealaisperäinen miehen etunimi. Nimen yleisesti käytössä oleva rinnakkaismuoto on Aron. Vanhassa testamentissaAaron oli Israelin ensimmäinen ylipappi, Mooseksen veli. Suomessa nimestä on käytössä myös muoto Aaro. Aaron ja Aaronin nimipäivä on 1. heinäkuuta. Väestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan on Suomessa ollut kirjoilla vuoden 2009 loppuun mennessä 4070 Aaron-nimistä henkilöä. Muodossa Aron nimi on ollut 670 miehellä ja alle viidellä naisella.

TARJOUS voimassa vain viikon 25 ajan.


10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä AARON alennuskoodilla 25aaronjamaria täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


MARIA, nimipäivä 2.7.

Maria on länsimaissa yleinen kristillinen nimi. Maria (Mirjam) on heprealais-aramealainen nimi, jonka on arveltu johtuvan kapinallista tai kitkerää tarkoittavasta sanasta. Toisen teorian mukaan se on lähtöisin muinaisen Egyptin nimestä Mery, joka tarkoittaa rakastettua.[1] Nimen muunnoksia eri kielissä ovat muun muassa ranskan Marie ja englannin Mary.

Nimeä annetaan useammin naisille kuin miehille, mutta esimerkiksi espanjankielisissä maissa ja Hollannissa nimeä voi käyttää myös toisena nimenä miesten nimissä kuten José María, Herman Maria ja Jesus Maria.

Suomessa Marian nimipäivä on 2. heinäkuuta. Samana päivänä nimipäiväänsä viettävät: Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju,Maikki, Kukka-Maaria, Maja, Maj ja Mary. Päivä on vanha katolinen juhlapäivä (lat. visitatio Mariae), jota on vietetty sen vierailun muistoksi, jonka Neitsyt Maria Luukkaan evankeliumin mukaan[2] teki sukulaisensa Elisabetin, Johannes Kastajan äidin luo, mutta jonka katolinen kirkko vuonna 1970 siirsi toukokuun 31. päivään.[3]. Marian muunnelmia kuten Marja ja Marjatta on suomalaisessa almanakassa sijoitettu myös elokuun 15. päivälle.

Suomessa Maria-nimisiä on vuoden 2009 loppuun mennessä ollut kirjoilla 361 867 henkilöä, joista 307 on miehiä.[4] Maria oli vuosien 1900–1929 ja 1980–2004 suosituin naisten nimi. Vuosina 1970–1979 Maria oli toiseksi suosituin naisen nimi. 1960–1969 Maria oli viidenneksi suosituin nimi ja kuudenneksi suosituin nimi vuosina 1930–1939. Lisäksi Maria oli suosituimpia nimiä jo 1800-luvulla. Maria on toisena ja kolmantena nimenä vielä yleisempi kuin ensimmäisenä. Maria on Suomen yleisin etunimi.

TARJOUS voimassa vain viikon 25 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä MARIA alennuskoodilla 25aaronjamaria täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia