Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

JOHANNES JA VILHELMIINA


JOHANNES, nimipäivä 23.6.

Johannes on heprealaisperäinen miehen etunimi, joka tarkoittaa "Jahve on armollinen" (Yochanan). Se on ollut 1800-luvun lopusta lähtien toiseksi käytetyin miehen etunimi Suomessa, ja vuoden 2015 loppuun mennessä se on annettu 249 954 miehelle sekä alle 29 naiselle. Suomessa se on yleisessä käytössä sekä tässä latinalaisperäisessä muodossaan että monina muunnoksina, kuten Juhani, Juha, Juhana, Juho, Jukka, Jussi, Janne, Hannes ja Hannu, joista jotkut ovat almanakassa Johannes Kastajanperinteisenä muistopäivänä eli vanhana juhannuspäivänä 24. kesäkuuta, toiset taas apostoli ja evankelista Johanneksen päivänä27. joulukuuta. Johanneksesta ovat kehittyneet myös slaavilainen nimi Ivan ja siitä suomalainen Iivana. Eri maissa siitä on käytössä monia muitakin, alkuperäisestä usein huomattavasti poikkeavia muunnoksia.

Useimmista kuninkaista, joiden nimi on ollut jokin Johannes-nimen muunnelma kuten John, Johan, Johann tai Jean, on suomen kielessä perinteisesti käytetty nimeä Juhana. Vastedes kruunun saavien nimet kuitenkin on päätetty säilyttää suomen kielessäkin alkuperäisessä muodossa. Nimeä Johannes käytetään kuitenkin Suomessa paaveista ja Bysantin keisareista.

Johanneksen sisarnimi on Johanna.


TARJOUS voimassa vain viikon 20 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä JOHANNES alennuskoodilla 20johannesjavilhelmiina täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


VILHELMIINA, nimipäivä 26.5.

Vilhelmiina on naisen etunimi. Siitä esiintyy myös muotoja Vilhelmina, Wilhelmiina ja Wilhelmina. Vilhelmiinan ja Vilhelminan nimipäivä on 26. toukokuuta.

Vilhelmiina on ollut Suomessa hyvin suosittu nimi 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella. Vuoden 2009 loppuun mennessä se oliVäestörekisterikeskuksen mukaan annettu 20 692 naiselle. Lisäksi väestötietojärjestelmään on kirjattu 8 919 Vilhelminaa, 2 517 Wilhelmiinaa ja 1 983 Wilhelminaa.

TARJOUS voimassa vain viikon 20 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä VILHELMIINA alennuskoodilla 20johannesjavilhelmiina täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


*lähde Wikipedia**