Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

ENSIO JA AINO


ENSIO, nimipäivä 9.6.

Ensio on suomalainen miehen etunimi.

Ensio on ymmärretty käännökseksi latinankielisestä nimestä Primus, joka tarkoittaa 'ensimmäistä'. Rooman valtakunnassa muitakin latinan järjestyslukusanoja käytettiin usein henkilönniminä, jotka tällöin osoittivat kuinka mones vanhempiensa lapsi henkilö oli.

Nimi esiintyi Kansanvalistusseuran kalenterissa vuonna 1888 ja Suomen almanakassa se on ollut vuodesta 1908.

Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestö­rekisteri­keskuksen mukaan Ensio-nimen on saanut 51 307 miestä ja vajaat 30 naista.

TARJOUS voimassa vain viikon 16 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä ENSIO alennuskoodilla 16ensiojaaino täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!

AINO, nimipäivä 10.5.

Aino on suomalainen naisen nimi. Se on myös ensimmäinen suomalaiseen viralliseen almanakkaan tullut täysin suomalaisperäinen nimi.

Kalevalaisissa kansanrunoissa on laulettu ”aino tyttösestä”, jolla saatetaan viitata perheen ainoaan tyttölapseen. Oletetaan, ettäKalevalan kokoaja Elias Lönnrot on tehnyt Ainosta nimen kirjoittamalla adjektiivin aino isolla alkukirjaimella. Aino-nimeä, toisin kuin monia muita Kalevalan kautta suosituiksi tulleita nimiä, ei ole esiintynyt ennen Lönnrotin runonkeräystyötä.

TARJOUS voimassa vain viikon 16 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä AINO alennuskoodilla 16ensiojaaino täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!

*lähde Wikipedia**