Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

ROOPE JA HELMI


ROOPE, nimipäivä 7.6.

Roope on suomalainen miehen etunimi. Se vastaa kansainvälistä nimeä Robert, sekä siitä johdettua englantilaista nimeä Rupert (englanninkielisissä maissa Rupert lyhennetään usein muotoon Roop tai Roope, jotka molemmat lausutaan 'ruup', vrt. 'ruupert').Suomessa nimi Roope on annetty vuoden 2015 loppuun mennessä 6 643 henkilölle.

TARJOUS voimassa vain viikon 15 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä ROOPE alennuskoodilla 15roopejahelmi täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!

HELMI, nimipäivä 7.5.

Runollisen ja vertauskuvallisen Helmi-nimen synty ajoittuu kansallisromanttiseen kauteen. Se on ollut käytössä ristimänimenä jo 1850-luvulla. Nimi on ehkä suomennos Margaretasta, jonka alkumerkitys on myös ’helmi’. Vastaavanlainen käännösnimi on esimerkiksi englannin Pearl. Helmi on toisaalta voitu muodostaa myös Vilhelmiinasta tai sen lyhentymästä Helmiinasta. Helmiä ovat käyttäneet etunimenä myös jotkut miehet. Silloin sitä on pidetty Vilhelm-nimen muunnoksena. Helmi on ollut myös yksi Anselmin kutsumamuodoista.

TARJOUS voimassa vain viikon 15 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttä, joka unohti nimensä HELMI alennuskoodilla 15roopejahelmi täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!

*lähde Wikipedia**