Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

MARKUS JA MINEA


MARKUS, nimipäivä 25.4.

Markus on miehen etunimi, joka esiintyy myös sukunimenä.

Nimi Markus tulee roomalaisesta nimestä Marcus, joka todennäköisesti juontuu sodanjumala Marsin nimestä. Latinaksi 'Mark' tarkoittaa sotainen, vasara ja puolustaja.

Markuksen nimipäivä on 25. huhtikuuta, joka katolisessa pyhimyskalenterissa on evankelista Markuksen muistopäivä. Suomen almanakassa Markus on ollut vuodesta 1950.

Suomessa nimi Markus on 1900-luvun alusta vuoden 2012 loppuun mennessä annettu 76 513 ja Marcus 2 807 henkilölle. Henkilöitä, joiden sukunimi on Markus, on 367.

Markus on myös laulaja Markku Tranbergin taiteilijanimi. Markus-setä oli aikoinaan radiotoimittaja Markus Raution taiteilijanimi.


TARJOUS voimassa vain viikon 10 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä MARKUS alennuskoodilla 10markusjaminea täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


MINEA, nimipäivä 11.4.

Minea on suomalainen naisen etunimi. Nimi on peräisin Mika Waltarin vuonna 1945 ilmestyneestä teoksesta Sinuhe egyptiläinen, jossa esiintyy Minea-niminen kreetalainen papitar. Waltarin on arveltu muodostaneen nimen Kreetan tarunomaisen kuninkaanMinoksen nimen pohjalta. Mineaksi kutsutaan myös erästä ortodoksisessa kirkossa käytössä olevaa jumalanpalvelustekstien kokoelmaa.

Huhtikuuhun 2015 mennessä nimi Minea on annettu 2 867 naiselle ja ainakin kahdelle miehelle. Suurin osa Minea-nimisistä on 2000-luvulla syntyneitä. Ennen vuotta 1940 nimeä ei ollut annettu kenellekään. Vuonna 2010 nimi lisättiin sekä suomen- että ruotsinkieliseen almanakkaan; molemmissa Minean nimipäivä on 11. huhtikuuta.

TARJOUS voimassa vain viikon 10 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä MINEA alennuskoodilla 10markusjaminea täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!

*lähde Wikipedia