Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

VIIKON KIRJAT

ILMARI JA LAURA


ILMARI, nimipäivä 16.1.

Ilmari on miehen nimi, ja nimipäivä on suomalaisessa kalenterissa 16. tammikuuta, vuodesta 1908 alkaen.

Ilmari on kansallisromanttisen kauden nimiä, ja on ollut Kansanvalistusseuran kalenterissa 1882. Vuoden 2009 loppuun mennessä nimi Ilmari on annettu 111 675 henkilölle.[1]

Seppo Ilmarinen on Kalevalan pääsankareita, taitava seppä, luonteeltaan rauhallinen, vakava, rehellinen ja uskollinen. Nimi on ikivanha suomalainen, ri-johtimella ilma-sanasta muodostettu.

Nimi Ilmo on mahdollisesti lyhentymä Ilmarista, mutta voi perustua myös karjalaisissa murteissa esiintyvään ihmistä tarkoittavaan sanaan ilminen.

TARJOUS! Voimassa vain viikon 1 ajan.

10 % alennus kirjasta Poika, joka unohti nimensä ILMARI alennuskoodilla 1ilmarijalaura täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!


LAURA, nimipäivä 18.1.

Laura on monissa maissa yleinen naisen etunimi. Nimipäivä suomalaisessa ja Suomen ruotsinkielisessä kalenterissa on 18. tammikuuta. Suomalaiseen almanakkaan se on otettu vuonna 1908. Ruotsissa Laura pääsi almanakkaan 1901. Suomessa Laura on Laurin sisarnimi.

Laura tulee latinankielisestä sanasta laurus, joka tarkoittaa laakeripuuta. Antiikin Roomassa laakeripuun lehtiä käytettiin voitonseppeleissä (laakeriseppeleissä) ja vaatteiden koristeluissa. Nimi tarkoittaa myös kunniaa, kuuluisuutta ja henkeä (spirit). Kreikaksi nimi kirjoitetaan Λάυρα ja kyrillisillä kirjaimilla Лаура. Nimi Laura liitetään Kreikan mytologiassa Daphne-nymfiin, joka paetessaan Apollon lempeä muuttui laakeripuuksi.

Laura on suosittu nimi monissa maissa, mm. Suomessa. Suomessa Laura on ollut monesti vuoden suosituimpia nimiä. Vuosina1997, 1998 ja 2001 Laura oli suosituin tyttölapsille ensimmäiseksi nimeksi annettu nimi.lähde? 1800-luvun lopulta vuoden 2009loppuun mennessä nimi on Suomessa ollut 31 144 naisella.[1]

Nimestä on monia eri variaatioita, muun muassa Lavra, Laure, Laurie, Lorita, Laurinda, Lora, Laurissa ja Loris.

TARJOUS! Voimassa vain viikon 1 ajan.

10 % alennus kirjasta Tyttö, joka unohti nimensä LAURA alennuskoodilla 1ilmarijalaura täältä + Hikka-Hiiri heijastin kaupan päälle!

*lähde Wikipedia