Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Taiteilija Anni Virta

Taiteilija Anni Virta

Kirjasiskojen kirjat kuvittaa taiteilija Anni Virta.

Kirjasiskot etsivät sopivaa piirustajaa kirjoillensa, ja kohtalo toi heille Annin. Anni on kotoisin Lapista, kuten siskosten äitikin - ja hän myös sattui asumaan Turussa samassa asunnossa kuin siskojen äiti 70-luvulla! Nämä tiedot kuullessaan kirjasiskoilla ei ollut mitään vaikeutta tietää, että Anni oli juuri se oikea taiteilija heidän kirjojaan kuvittamaan.


Koulutus

Anni aloitti taidepohjaiset opinnot yläasteen jälkeen Englannissa luovan taiteen parissa.

Sieltä hän siirtyi monen mutkan kautta Rovaniemeltä Helsinkiin opiskelemaan maalariksi ja syventyi siellä koristemaalaukseen.

Koulujen jälkeen Anni perusti oman yrityksen, missä hän toteuttaa pääasiallisesti koristemaalauksia, mutta myös kuvituksia ja graafista suunnittelua.


Miten Anni piirtää Kirjasiskojen satukirjojen kuvat?

Kirjasiskojen kirjoissa Anni käyttää tusseja, koska niillä pääsee hyvin paperin kanssa hauskaan yhteistyöhön, ja lapsille mieleiseen tyyliin. Kuvien ideat kumpuavat lennokkaasta tekstistä ja yksinkertainen, prameilematon tyyli jättää tilaa mielikuvitukselle. Anni haluaa, että lapsi pystyy kuvittelemaan olevansa seikkailussa mukana. Hän itsekin kuvittelee istuvansa Hikka-Hiiren taikabussin kyydissä, mikä pysähtyy mitä erikoisimmissa paikoissa. Anni miettii kovasti, mitä hän siellä näkee ja mihin kohdistaa katseensa, ennen kuin piirtää kuvat


Taidenäyttelyt

Annin taidenäyttelyitä on ollut sekä Rovaniemellä, että Turussa. Tauluissaan hän haluaa käsitellä ihmisen sielunmaisemaa eri elämäntilanteissa: sekä lähiympäristössä, että myös täysin eri kulttuureissa, missä tulee vastaan mielenkiintoiset uskonnot ja mytologiat.

Tyylisuunnat inspiraationa

Annin suurina inspiraation lähteinä ovat tyylisuunnista sekä Art Nouveau kauniissa yksinkertaisuudessaan, että meksikolainen kansantaide villissä värikkyydessään.