Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hikka-Hiiren ja Tyttö / Poika, joka unohti nimensä-kirjan tarina

Hikka-Hiiri sai alkunsa Tiinan irlantilaisen miehen Martinin mielikuvituksesta. Martin virittää pianoja työkseen, matkustaen ympäri Dublinia asiakkaitensa luona, ja hän huomasi vuosien varrella, että talojen lapsiasiakkaat olivat aina liiankin kiinnostuneita hänen työkalupakistaan.

Martin keksi kertoa tarinaa Michael Mouse-nimisestä hiirestä, joka asuu työkalupakissa, ja että sitä ei saisi häiritä, mutta valitettavasti hänen lapsiasiakkaansa tästä vain innostuivat lisää ja halusivat ehdottomasti nähdä hiiren!

Michael Mouse-hiiren tarinaa Martin jatkoi siskojensa lasten synnyttyä, kertoen heille, että Michael Mouse ajaa Dublinissa bussia ja asuu sohvan alla. He muistavat aina vieläkin joka kerta Martinin tavatessaan kysyä, mitä Michael Mouse-hiirelle kuuluu.

Sitten Terhin Suvi-tyttelin synnyttyä, kummisetä Martin jatkoi tarinaa hiirestä myös suomeksi, kertoen Suville tarinaa Mikko-Hiirestä, joka ajaa myös bussia ja asuu sohvan alla. 

Tiina kirjailijana mietti, että olisi hieno kirjoittaa siskontytölleen Suville oma kirja, ja idea yksilöidystä satukirjasta lähti kehittymään. Tarinan juoni hahmottui tytöksi / pojaksi, joka oli unohtanut nimensä, ja joka sitten jollain tavalla piti taas saada nimensä muistamaan.


Mikko-Hiirestä kehittyi keskusteluissa avainhenkilö tarinalle, ja nimi muuttui myös matkan varrella Hikka-Hiireksi, jotta myös Mikko-nimiset pojat voisivat saada yksilöidyn satukirjansa. Hikka-Hiirestä kehkeytyi taikoja tekevä ja kaikki ongelmat ratkaiseva hahmo, joka ajaa vihreää (Irlannin väri, ja myös sydänchakran väri) taikabussia ja asuu taikametsässä tarinan aakkoshahmojen kanssa. Hikka oli hauska nimi hänelle, koska se kuulostaa kivalta yhdessä hiiri-sanan kanssa - ja hänen ikuinen hikkansa on lasten mielestä oikein hauska!