Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

HIKKA-HIIREN ABC-KIRJA

OSTA ABC- kirja TÄÄLTÄ

Taianomainen AAPINEN

Opettele aakkoset Hikka-Hiiren kanssa!

Kirjassa Hikka-Hiiri tapaa Suomen kirjakielen isän, Mikael Agricolan, patsaan Turun Tuomiokirkon ulkopuolella. Mikael Agricola kertoo kirjoittaneensa Suomen ensimmäisen aapisen. Hikka-Hiiri innostuu tästä ja päättää kirjoittaa oman aapisensa.

Hikka-Hiiri lähtee taikabussillaan jännittävälle aakkosseikkailulle taikametsään, missä hän tapaa myös nimikirjoista tuttuja ystäviään.

Montako aakkoskirjaimella alkavaa sanaa löytyy aakkostarinoista?

Kirjassa on 64 sivua, ja jokaisen tarinasivun (joka toinen sivu) ensimmäinen lause on tavutettua tekstiä, isoilla kirjaimilla: lapsi pääsee siten itse harjoittelemaan lukemista.

Lukemaan opettelussa lasta auttaa, kun hän saa mahdollisimman paljon kokemuksia puhutusta ja kirjoitetusta kielestä. Kirjoitettuun kieleen ja aakkosiin tutustuminen sekä kirjojen lukeminen yhdessä aikuisen kanssa saavat lapsen kiinnostumaan lukemisesta ja valmistavat lukemiseen. Kodin ja koulun välinen yhteistyö tukee lapsen oppimista. Yhteisten harjoittelutapojen käyttö koulussa ja kotona edistää oppimista. Kaikki lapset hyötyvät yhteisistä lukuhetkistä ja harjoittelusta arkipäivän luku- ja kirjoitustilanteissa. Lukemisen tärkeä tavoite on ymmärtää, mitä lukee. Luetun ymmärtämistä edistää rikas sanavarasto, kyky ymmärtää kuulemaansa ja ymmärtämisen erilaiset strategiat, joita harjoitellaan koulussa. Luetun ymmärtämisen kannalta on tärkeää keskustella luetusta ja kertoa omin sanoin, mitä on lukenut. (*Lähde: lukimat.fi)

Alla kuvia kirjassa seikkailevista taikametsän aakkoshahmoista.